Er zijn genoeg redenen om een website voor je bedrijf handgemaakt te laten maken. Maar wat zijn hier de voordelen van? In plaats van een template, van bijvoorbeeld WordPress.

Door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten, weet jij straks waarom je wel of niet een handgemaakte website zou willen laten maken.

Waarom een handgemaakte website?

Een handgemaakte website biedt een hoop extra mogelijkheden die je anders niet hebt. Wel kost een handgemaakte website vaak meer geld, en meer tijd om te maken.

Voordelen op maat gemaakte website:

  • Uniek

Een handgemaakte website bouw je op vanaf nul, waardoor je volledige controle hebt over het ontwerp en de lay-out. Hierdoor kan je website uniek en perfect op maat gemaakt worden voor je bedrijf, waardoor het zich onderscheidt van andere websites die dat niet doen.

  • Geoptimaliseerd voor prestaties

Omdat je een website vanaf nul bouwt, kun je ervoor zorgen dat alle elementen geoptimaliseerd zijn voor snelheid en prestaties. Dit resulteert in een snellere laadtijd en een betere gebruikerservaring, wat gunstig is voor SEO en het vasthouden van bezoekers.

  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Handgemaakte websites bieden een grote mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Je kunt specifieke functies en interacties toevoegen die mogelijk niet beschikbaar zijn in standaard templates, waardoor je een meer geavanceerde en dynamische website kunt creëren.

Code exporteren in webflow bursty webdesign delft

Dit wil niet zeggen dat op maat altijd beter is, in een heel klein aantal gevallen is een template of simpelere software zoals WordPress, Elementor, Wix of Squarespace misschien toch beter geschikt.

Voordelen template website:

  • Tijd- en kosten besparend

Een template website zal in bijna alle gevallen goedkoper zijn dan een handgemaakte website. Ook kost het veel minder tijd om een website te bouwen.

  • Makkelijk op te zetten en te configureren

Templates zijn gemaakt voor de mensen die zelf geen webdeveloper zijn en zijn dus vaak makkelijker te configureren.

  • Bewezen ontwerp met ondersteuning

Veel templates en doe-het-zelf-website software worden door meerdere mensen gebruikt, en zijn dan ook grondig getest en worden regelmatig geüpdatet.

Goedkoop is duurkoop

Maar onthoud, vaak is het zo dat een goedkope website of template website eerst gunstiger oogt door de lage prijs.

Toch geloven we er bij Bursty in dat goedkoop op de lange termijn, duurkoop is wat betreft een website.

Met een goedkope website zal je niet alleen ontzettend veel mogelijkheden mislopen, zoals nieuwe klanten, naamsbekendheid, of een professionele uitstraling.

Ook zal je later moeten heroverwegen om een nieuwe, professionele website te laten maken. Het kost je bedrijf wellicht wat meer geld, maar je zult er voor altijd profijt van hebben.

Een website in Webflow

Er zijn verschillende goede redenen om een website voor je bedrijf handgemaakt te laten maken in Webflow in plaats van andere software.

  • Schonere code

Webflow staat bekend om het genereren van schone en gestructureerde code, wat gunstig is voor de prestaties en compatibiliteit van de website. In sommige gevallen kunnen WordPress-templates van derden mogelijk onnodige code bevatten die de laadtijd kan vertragen.

  • Geen overbodige functies

WordPress-templates kunnen vaak te veel functies bevatten die je niet nodig hebt voor je bedrijf. Dit kan leiden tot een opgeblazen en onnodig ingewikkelde website. Met Webflow kun je precies bepalen welke functies je wilt opnemen en je website gestroomlijnder houden.

  • Eenvoudiger onderhoud

Webflow heeft een visuele editor die het gemakkelijker maakt om wijzigingen aan te brengen en de website te onderhouden zonder diepgaande kennis van codering. Terwijl WordPress-templates vaak een leercurve vereisen om de backend te begrijpen en wijzigingen aan te brengen.

  • Betere ondersteuning voor responsive design

Webflow is gebouwd met responsive design in gedachten, wat betekent dat je website automatisch goed zal schalen op verschillende apparaten en schermformaten. Hoewel veel WordPress-templates ook responsief zijn, kunnen er soms problemen optreden, vooral als ze niet goed zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Bursty webdesign Delft responsive design

Conclusie

Een handgemaakte website is volledig uniek en aangepast op jouw bedrijf. Hierdoor zul je niet alleen een veel professionelere uitstraling hebben, ook ben je beter vindbaar, zal de website betere SEO-prestaties hebben, en is de website fijner in gebruik.

Het kost misschien wat meer, maar op de lange termijn verdien je het terug, en loop je ook nog is geen nieuwe klanten mis die je anders niet zou aantrekken.

Het is belangrijk om te overwegen welke optie het beste aansluit bij je behoeften, budget en technische vaardigheden. Bij Bursty helpen we je hier graag bij in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.